Psykologien
Työhuone

Asiakkaaksi Meidät tavoittaa

Neuropsykologiseen kuntoutukseen ja psykoterapiaan voi saada maksusitoumuksen kunnan kuntoutustyöryhmältä, erikoissairaanhoidosta tai Kelalta. Psykoterapiaan voi myös saada maksusitoumuksen työterveyshuollon kautta.

Kelan kautta neuropsykologiseen kuntoutukseen

Kelan korvaamaa harkinnanvaraista neuropsykologista kuntoutusta voit hakea, jos olet 16–67-vuotias ja työ- tai opiskelukykyäsi rajoittaa neuropsykologinen tai neuropsykiatrinen häiriö.

Neuropsykologisen kuntoutuksen tavoitteena on edistää opintojen edistymistä, työelämässä pysymistä ja työelämään siirtymistä tai palaamista.

Neuropsykologisen kuntoutuksen käynnistäminen edellyttää aina neuropsykologista tutkimusta sekä erikoislääkärin tekemää suunnitelmaa, jonka Kela on hyväksynyt.  

Kela korvaa harkinnanvaraista neuropsykologista kuntoutusta 60,55€ / käyntikerta. Kelan korvaus on usein pienempi kuin terapeutin perimä palkkio, joten osa kuluista jää itselle korvattavaksi. Katso oheisesta linkistä tarkemmat tiedot ja ohjeet hakua varten. 

https://www.kela.fi/neuropsykologinen-kuntoutus

Voit saada vaativaa lääkinnällistä neuropsykologista kuntoutusta, jos olet alle 65-vuotias, kuntoutuksen tarve kestää vähintään vuoden ja sinulla on vamman tai erityisvaikeuksien takia huomattavia vaikeuksia selviytyä arjen toimissa tai koulussa.  

Vaativaa lääkinnällistä neuropsykologista kuntoutusta varten tarvitset kuntoutussuunnitelman, jonka kirjoittaa sinua hoitava lääkäri julkisessa terveydenhuollossa. Vaativa kuntoutus on asiakkaalle maksutonta. Kuntoutussuunnitelman pohjana pitää olla neuropsykologinen tutkimus.

Voit itse valita palveluntuottajan, joka toteuttaa kuntoutuksesi. Palveluntuottajalla tulee olla sopimus Kelan kanssa. Katso oheisesta linkistä tarkemmat tiedot ja ohjeet hakua varten.

https://www.kela.fi/vaativa-laakinnallinen-kuntoutus

Kelan kautta psykoterapiaan

Kelan kuntoutuspsykoterapiaa voit hakea, jos olet 16–67-vuotias ja työ- tai opiskelukykysi on uhattuna mielenterveyden häiriön vuoksi. Lisäksi olet saanut mielenterveyden häiriön toteamisen jälkeen vähintään 3 kk asianmukaista hoitoa.

Kela korvaa kuntoutuspsykoterapiaa 57,60€/käyntikerta.  Kelan korvaus on usein pienempi kuin terapeutin perimä palkkio, joten osa kuluista jää itselle korvattavaksi. Katso oheisesta linkistä tarkemmat tiedot ja ohjeet hakua varten. 

https://www.kela.fi/kuntoutuspsykoterapia

Meille voi tulla myös yksityisesti ilman lähetettä, itse maksavana asiakkaana.